Piqué tekende bij FC Utrecht: "Hadden toen al gesprekken met haar"

FC Utrecht versterkte zich deze winter met Naomi Piqué. De verdedigster kwam transfervrij over van PSV, waar haar contract werd ontbonden. De Surinaams international stond al langer op het lijstje in Utrecht.

"Met Naomi hadden we eigenlijk al gesprekken in februari van dit jaar (2023, red.), toen wij wisten dat we de Eredivisie weer in mochten", zo verklapt Marlou Peeters, manager vrouwenvoetbal bij FC Utrecht, voor de camera van DUIC. "We hebben haar gevolgd, toentertijd bij Excelsior. Naomi heeft toen de stap gemaakt naar PSV, wat ook onwijs logisch was."

De voormalig voetbalster gaat verder: "Ze is opgegroeid in De Meern in Utrecht. Ze speelde niet heel veel bij PSV, dus wij hebben gelukkig ook in goede samenwerking met PSV kunnen kijken wat de mogelijkheden voor Naomi na de winterstop zouden zijn. We zijn trots dat we haar kunnen toevoegen aan onze selectie. We moeten minder doelpunten tegen gaan krijgen. Als je dan je team kan versterken in de laatste linie, is dat alleen maar mooi", zegt Peeters tevreden.

De manager vrouwenvoetbal is dankbaar voor de samenwerking met PSV. "In het mannenvoetbal kan het er nog wel eens hard aan toegaan, dan gaat het over flinke transfersommen. In het vrouwenvoetbal heb je elkaar nodig om elkaar te versterken en de Eredivisie ook te versterken. Ik vind dat PSV dat onwijs goed heeft gedaan, samen met ons, om ervoor te zorgen dat we toch een speelster perspectief kunnen geven en haar verder kunnen ontwikkelen. En de Eredivisie natuurlijk ook."

Lees meer:
0 reacties