Pijnlijk moment voor Kerkdijk: ''Het is zuur en een bittere pil''

Kerkdijk fc twente vrouwen 5fe0e36f6296f
Kerkdijk fc twente vrouwen 5fe0e36f6296f Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen werken momenteel een trainingskamp af in voorbereiding op de Olympische Spelen. Vrijdag werd er gespeeld tegen Spanje (1-0 verlies), dinsdag is Australië de tegenstander.

Danique Kerkdijk ontbreekt momenteel in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. De coach belde de verdedigster op de dag dat de selectie bekend werd gemaakt. "Een kort gesprekje, met de mededeling dat ik de concurrentiestrijd met de andere verdedigsters heb verloren", vertelt Kerkdijk aan De Stentor.

Het kwam hard aan bij de verdedigster. "Ik vind het ook moeilijk te plaatsen, omdat ik te weinig minuten kreeg om daadwerkelijk te kunnen concurreren. Maar het is niet anders, ik ga keihard knokken om er in de toekomst misschien wel weer bij te horen", klinkt het strijdbaar.

Bondscoach Wiegman vertelde Kerkdijk dat ze een 'andere verdedigster' is dan de overige verdedigende speelsters in de selectie. "Ik ben meer een voetballende verdediger en minder hard in de duels, maar dat is al jaren bekend. Het is zuur en een bittere pil, maar ik heb liever dat ik het nu al hoor, dan vlak voor de Spelen in Tokio", aldus Kerkdijk.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand