Pijnenburg tekende eerste Feyenoord-contract: "Heb ik al bereikt"

In mei van dit jaar zette Emma Pijnenburg haar handtekening onder haar eerste contract bij Feyenoord. Ze noemt het een 'mooie afsluiting' van het seizoen, waarin ze doorbrak in Rotterdam.

"Als eindpunt, dat alles daar naartoe leidt", omschrijft Pijnenburg dat moment bij Feyenoord TV. "Daarvoor ben ik eigenlijk naar Feyenoord gekomen, om bij het eerste elftal een contract te krijgen. Heel mooi dat het al gelukt is." De Nieuw-Zeelandse heeft echter nog genoeg dromen: "In de Eredivisie spelen was een kortetermijndoel. Dat heb ik al bereikt. Ik wil op een WK spelen voor het nationale elftal van Nieuw-Zeeland. Dat is altijd een droom geweest."

Vader Rob is hartstikke trots. "Ik hoop dat ze zo lang mogelijk professioneel voetbal kan spelen en met Feyenoord voor de prijzen kan spelen. Dat moet ook kunnen met Feyenoord", zo oordeelt hij. Moeder Sharon sluit zich daarbij aan: "Ik hoop voor haar dat ze zo lang mogelijk op het hoogste niveau kan blijven voetballen. En zo lang mogelijk bij Feyenoord te blijven spelen. En om uiteindelijk voor Nieuw-Zeeland uit te komen als dat haar lukt."

Lees meer:
0 reacties