Pia Rijsdijk aan de slag bij NAC: "Een supermooie ontwikkeling"

Pia Rijsdijk bij NAC Breda
Pia Rijsdijk bij NAC Breda Foto: © NAC Breda

Pia Rijsdijk is aangesteld als manager vrouwenvoetbal bij NAC Breda, een van de twee clubs die komend seizoen toetreedt tot de Eerste Divisie. De voormalig spits van onder meer ADO Den Haag en Feyenoord is enthousiast over haar nieuwe rol en de plannen van De Parel van het Zuiden.

"Mijn missie is om voetballende meiden in Nederland (en voornamelijk regio Noord-Midden Brabant en Zeeland) perspectief te bieden zodat ze zichzelf op hoog niveau verder kunnen ontwikkelen, en hun dromen kunnen najagen als (professioneel) voetbalster", zo geeft Rijsdijk aan. "Ik vind het belangrijk dat er steeds meer vrouwelijke rolmodellen komen en dat meiden meer gelijke kansen krijgen."

"Het is mooi als jonge meiden op kunnen kijken naar voetbalsters, en kunnen zeggen dat ze ook op het hoogste niveau bij NAC Breda willen en kúnnen voetballen. Dat dit realiteit wordt vind ik supermooie ontwikkeling binnen NAC Breda", aldus de oud-spits. Met NAC gaat ze jagen op promotie naar de Azerion Vrouwen Eredivisie: "Een plek in de Eredivisie Vrouwen zal dus alleen mogelijk zijn op basis van sportieve gronden. Een club moet algeheel kampioen worden om te kunnen promoveren. Wij als NAC Breda zijnde hebben de ambitie om in de Eredivisie Vrouwen terecht te komen. Alles op zijn tijd, maar in de sport ga je voor het hoogst haalbare. Dus daar werken we naar toe."

Rijsdijk en co zijn momenteel bezig met de selectie. "Financieel gezien staan we volledig apart", laat ze daarover weten. "We zoeken eigen, nieuwe sponsors, zogezegd nieuw geld. We horen intens bij NAC, zullen de cultuur van de club net zo uitdragen als het mannenelftal doet, maar we opereren autonoom in alles. We gaan de club substantieel versterken", benadrukt ze.

NAC zal in eerste instantie de wedstrijden af gaan werken op Sportpark Heksenwiel, van BSV Boeimeer. Daar is ook de jeugdopleiding van de club gevestigd. De Parel van het Zuiden heeft daarnaast ook de ambitie om enkele wedstrijden in het Rat Verlegh Stadion af te werken.

Lees meer:
0 reacties