Peter Bosz van Excelsior': ''Kan een historische wedstrijd worden''

Richard Mank
Richard Mank Foto: © Orange Pictures

Met een frisse coupe stond Excelsior-trainer Richard Mank afgelopen week langs de lijn bij de Kralingers. De oefenmeester heeft de tondeuse over zijn hoofd gehaald en dus moest hij zichzelf vorige week even opnieuw voorstellen.

"Ik heb een kapper thuis, die heel goed is met een tondeuse. Ik was er wel aan toe. Ik heb thuis gezegd: haal het er maar af, dan ben ik er even vanaf. Ik had vorige week ook mijn bril op, dat zien de meiden niet zo vaak. Iedereen had even zoiets van: we hebben een nieuwe trainer. Ik had tegen iedereen gezegd dat ik Peter Bosz was", grapt Mank voor de camera van het clubkanaal.

Vanavond neemt zijn ploeg het in de TOTO KNVB Beker op tegen ADO. "Het is bekervoetbal, bekervoetbal is onvoorspelbaar. Dat hebben we afgelopen week ook weer gezien bij Peter Bosz", lacht de trainer. "Dat zijn altijd leuke wedstrijden. ADO maakt het misschien wel een stukje specialer, omdat dat dat wel een ploeg is waar we altijd lekker tegen kunnen voetballen. Ja, we zijn twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn."

"Ik vind ADO iets verder", geeft Mank toe. "Ze zijn wat groter, hebben wat beter speelsters, ook wat oudere speelsters misschien over het algemeen. Maar ik vind dat we het altijd goed doen tegen ADO en het is altijd een prettige tegenstander om tegen te voetballen", vervolgt de trainer, die vanavond veel strijd verwacht. "En fouten en mooie goals. Ik denk dat er een hoop spanning om de hoek gaat kijken, want het gaat ergens om. Voor ons zou het een historische wedstrijd kunnen zijn, als we hem zouden winnen en de volgende ronde kunnen behalen. Zover zijn we nog nooit gekomen. Het zou echt een hele leuke wedstrijd kunnen worden", denkt Mank.

Lees meer:
0 reacties