Pelova: "Toen we niet meer kampioen konden worden, heb ik gejankt"

Victoria Pelova in het shirt van Ajax
Victoria Pelova in het shirt van Ajax Foto: © Orange Pictures

Ajax is als koploper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen de winterstop ingegaan. Voor de camera van Ajax TV blikt Victoria Pelova terug op het afgelopen halfjaar, dat er een was met ups en downs.

Vorig jaar eindigde Ajax met alleen de Eredivisie Cup. "En dat wil ik niet nog een keer meemaken. Toen we niet meer kampioen konden worden, heb ik heel hard gejankt", geeft Pelova aan. Sindsdien is er wel wat veranderd in de selectie van de Amsterdammers.

"Als er bijvoorbeeld een bal niet goed werd ingespeeld, liet ik het gaan. Nu zitten we er allemaal iets korter op", merkt de middenveldster op. Dit seizoen stond ook de allereerste Klassieker op het programma. Op bezoek in Rotterdam ging Ajax er met 4-1 af.

"Wij waren gewoon echt niet goed en zij maakten alle kansen af die ze kregen. Het is de eerste Klassieker en we wilden het gewoon goed doen. Dit komt in geschiedenisboeken", weet Pelova. Samen met Ajax won ze daarna een aantal wedstrijden op rij, mede door doelpunten van Romée Leuchter.

Over de aanvalster is Pelova vol lof: "Je weet gewoon dat wanneer Romée een kleine kans heeft, ze snel scoort. We hebben soms maar één kans nodig. Dat is fijn om in het achterhoofd te hebben", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand