Pelova reageert: "Het was gewoon écht goed, het stond gewoon goed"

Victoria Pelova in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Victoria Pelova in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen hebben dinsdagavond de eerste drie punten in de Nations League gepakt. In Utrecht werd het Engeland van Sarina Wiegman met 2-1 verslagen. Het was een zware wedstrijd voor Victoria Pelova.

"Of er een hoek van het veld is die ik vandaag (dinsdag, red.) niet heb gezien? Nou... Ik heb heel veel hoeken gezien", lachte een vermoeide Pelova na afloop bij de NOS. "Ik was helemaal moe. Maar het ging wel aardig. Ik kon nu iets hoger spelen. Ik en Cait (Caitlin Dijkstra, red.) kennen elkaar ook super lang."

"Met Sheried (Sherida Spitse, red.) in het midden en Do (Dominique Janssen, red.)... Het was gewoon écht goed. Het stond gewoon goed. We hadden in de tweede helft wel een moeilijke periode", merkte de speelster van Arsenal. "Maar ik ben wel heel erg trots op het team, ook de mensen die invielen. Renate (Jansen, red.) met een wereldgoal."

Of Pelova verwacht had hier drie punten te pakken? "Je kan dit niet vergelijken met vrijdag. Engeland wil ook voetballen, België wilde dat niet. Het was lastig tegen België. Of de drie punten moesten vandaag? Je moet sowieso één keer winnen van Engeland. We hadden ook gezegd: als het een gelijkspel is, is het een gelijkspel. Maar winst is natuurlijk heel lekker."

De wingback van Oranje keert deze week weer terug bij haar club Arsenal. Of de Engelse speelsters daar nog lang gaan horen over deze zege? "Nee, overmorgen moet ik weer met ze trainen. Dan is het weer goed. Ik blijf sowieso aardig", lacht Pelova.

Lees meer:
0 reacties