Pelova merkt: ''Het is moeilijk om als jonkie aan te haken''

Victoria pelova oranjeleeuwinnen 5fc692d86ca0b
Victoria pelova oranjeleeuwinnen 5fc692d86ca0b Foto: © Pro Shots

Victoria Pelova debuteerde als 18-jarige voor de OranjeLeeuwinnen, maar tot dusver staat de teller van de middenveldster op 'slechts' negen interlands.

"Het niveau is gewoon heel erg hoog", ervaart de 21-jarige Pelova. De middenveldster ervaart dat het lastig is om speelminuten te krijgen in een ploeg die het EK 2017 won en de WK-finale haalde in 2019.

"Het is moeilijk om als jonkie aan te haken", zegt Pelova in De Telegraaf. Ze was aanwezig op het WK van 2019, maar had daar meer de rol van 'stagiair'. "Dat kun je achteraf wel stellen. Toen vond ik het lastig te accepteren dat ik niet speelde, maar nu snap ik het wel. Ik was geen opvulling, maar zie het als een nuttig leerproces."

Uiteindelijk wil de middenveldster de volgende stap maken. Ze merkte dat het verschil met de top, zoals Bayern München, groot is. "Niet dat zij beter kunnen voetballen, maar de intensiteit is zo veel hoger. Als ik bij Oranje in de basis wil komen, zal ik vroeg of laat ook naar het buitenland moeten", weet Pelova.

Lees meer:
0 reacties