Pelova duidelijk: "Vind sowieso dat het nog lang niet gespeeld is"

Lieke Martens, Jackie Groenen en Victoria Pelova
Lieke Martens, Jackie Groenen en Victoria Pelova Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen zijn met een valse start begonnen aan de Nations League. Nederland verloor vrijdag met 2-1 van België en dus komt er meer druk te liggen op de wedstrijd tegen Engeland van aanstaande dinsdag.

"Vijf wedstrijden moeten we nu gewoon gaan winnen", is Victoria Pelova duidelijk voor de camera van de NOS. "Het is een leuk affiche", doelt de speelster van Arsenal op het treffen met Engeland. "Tegen Sarina (Wiegman, red.) en Arjan (Veurink, red.), en in Utrecht, volgens mij uitverkocht. Hoe mooi wil je het hebben."

Of Oranje tegen België minder energiek was dan op het WK? "De energie was hetzelfde. Ze meten ons. We hebben dezelfde meters gemaakt. Dus de energie was hetzelfde", weet Pelova. "We weten waar we het voor doen, we doen het voor de Olympische Spelen. Ik denk niet dat dat minder is."

Volgens Pelova voelt het niet alsof tegen Engeland de druk er heel erg op ligt. "Ik denk dat zij ook de punten moeten gaan pakken. We hebben nog vijf wedstrijd. Er kan van alles gebeuren. Ik vind sowieso dat het nog lang niet gespeeld is", oordeelt ze.

Fenna Kalma sluit zich daarbij aan: "We moeten die wedstrijd gewoon winnen. Zo makkelijk is het. Het gaat nu om Engeland en dan zien we daarna wel weer verder. Als je de sfeer iedere keer van één wedstrijd laat afhangen, dan heb je ook wel een zwaar leven", lacht de spits. "We moeten er gewoon weer tegenaan en dan gaan we het dinsdag zien."

Lees meer:
0 reacties