Pekaar debuteert in Eredivisie: "Opeens ben je live op televisie"

Scheidsrechter Yoran Pekaar
Scheidsrechter Yoran Pekaar Foto: © Pro Shots

Scheidsrechter Yoran Pekaar maakte zondag zijn debuut in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Eerder was de 26-jarige arbiter al een aantal keer vierde official in de competitie.

Pekaar had zijn debuut niet zien aankomen. "Ik had niet eens door dat de scheidsrechter geblesseerd raakte. In de 52ste minuut kwam hij naar me toe. Hij vertelde dat het in z’n kuit geschoten was. Dan realiseer je je dat je aan de bak moet", vertelt hij aan PZC.

Op dat moment stond ADO Den Haag met 3-0 voor tegen Feyenoord. "Voor mij een goed moment om m’n debuut te maken. Ik wist: het is zo goed als zeker gespeeld, dus er zou waarschijnlijk niet heel veel meer gaan gebeuren."

In de eerste minuten was Pekaar vooral bezig met zijn wissel van vierde official naar scheidsrechter. "Opeens ben je live op televisie een wedstrijd aan het fluiten. Dat is natuurlijk een mooi moment. Ik heb veel leuke reacties gekregen", geeft hij aan.

Met zijn debuut is Pekaar weer een stap dichter bij zijn doel. "Natuurlijk droom ik van het profvoetbal, maar dat wordt heel lastig. Ik hoop de top van het amateurvoetbal te bereiken", besluit de arbiter.

Lees meer:
0 reacties