Peeters wijst: "Die zijn nog niet haalbaar voor FC Utrecht"

De teamfoto van FC Utrecht
De teamfoto van FC Utrecht Foto: © Orange Pictures

Marlou Peeters zag op het WK dat het niveau van alle teams is gestegen. De manager vrouwenvoetbal van FC Utrecht merkt op dat bijna alle OranjeLeeuwinnen in het buitenland spelen.

"80 procent speelt in het buitenland, de rest bij Ajax, FC Twente of PSV, clubs met een veel hogere begroting. Die zijn nog niet haalbaar voor ons", is Peeters eerlijk in het Algemeen Dagblad. "Maar het is niet alleen een kwestie van budget, ook van visie."

"We willen speelsters die hard werken, lef hebben en naar voren voetballen. En vrouwen uit de regio hebben een streepje voor. Zo hebben we drie speelsters van Saestum uit Zeist laten doorstromen. Dat zijn de meiden die we een kans willen geven", geeft de voormalig voetbalster aan.

FC Utrecht heeft een selectie samengesteld bestaande uit ervaren speelsters en jonge talenten. "Van alle kanten kwamen ze, dus het heeft tijd nodig om er een team van te smeden. De transfermarkt is nog niet gesloten en dit is voetbal, dus er kan altijd nog iemand bij komen. Maar in principe is de selectie compleet."

Lees meer:
0 reacties