Peeters trots: "Maar het voelde best wel eenzaam in het begin"

Marlou Peeters is apetrots op 'haar' FC Utrecht. De Domstedelingen keerde afgelopen zomer terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie en draaien prima mee. Momenteel staat de ploeg van coach Linda Helbling zesde.

"Het is bijzonder dat je deze job mag vervullen", zegt de manager vrouwenvoetbal voor de camera van DUIC. "Ik ben natuurlijk nu tweeënhalf, drie jaar achter de schermen bezig om alles neer te zetten binnen FC Utrecht. Als je dan dat halfjaar met het team, met de staf, met de hele organisatie aan de slag mag gaan, dat voelt wel echt als een droomjob."

Of het voor Peeters lang heeft gevoeld als iets ontastbaars? "Ja, je hebt een stip op de horizon, je hebt een droom. Dat je het voor de nieuwe generatie goed neer wil zetten. Ergens heb je wel een visueel beeld van 'daar wil ik naartoe'. Maar het voelde best wel eenzaam in het begin. Je bent zelf echt aan de voorkant plannen aan het maken, natuurlijk wel met de hele club, maar jij bent degene die dat aan het doen bent."

In februari werd het anders. "De hoofdtrainer kwam erbij, de staf werd uitgebreid en de speelsters werden bekend. Dan ga je zicht krijgen. Het afgelopen jaar, samen met deze mensen, is echt... Het is echt een supermooie ervaring geweest. Hoe ik het afgelopen halfjaar heb beleefd? Bij de allereerste thuiswedstrijd hier, tegen Feyenoord, heb ik alle emoties mogen ervaren die je kan ervaren."

Peeters vervolgt: "Ik was super zenuwachtig, maar je moet ook dingen los gaan laten. Uiteindelijk heb je alles neergezet en moeten zij het op het veld gaan doen. Tot aan dat je daarna eigenlijk steeds meer stappen gaat maken met elkaar om beter te worden, om professioneler te worden. Dat was onwijs gaaf."

Lees meer:
0 reacties