Peeters: "Denk dat we in elke linie versterkingen kunnen gebruiken"

Het elftal van FC Utrecht
Het elftal van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht doet het prima sinds de terugkeer in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Domstedelingen willen dit seizoen het linkerrijtje halen, om vervolgens binnen drie jaar naar de beste dertig procent van de competitie toe te groeien.

"We zijn druk bezig met komend seizoen. De basis van onze selectie moet eerst langer vastgelegd worden, maar we kijken ook naar versterkingen in de selectie. Ik denk dat we die in elke linie kunnen gebruiken", zo geeft Marlou Peeters, manager vrouwenvoetbal bij FC Utrecht, aan in het Algemeen Dagblad.

De club doet komend seizoen een stapje voorwaarts in de begroting. Peeters kijkt kritisch naar de huidige selectie en staf. "Wij hebben in vier maanden tijd zestig mensen bij elkaar gezet: het eerste elftal, het beloftenteam en de staf. Wij zullen echt geen zestig goede keuzes hebben gemaakt. We kijken dus kritisch naar de onderkant van de groep, om zo door te selecteren", zegt de oud-voetbalster.

Voor eventuele versterkingen kijkt Peeters vooral rond binnen de landsgrenzen en bij het beloftenteam. "Wij hadden een jaar geleden nog niet helemaal duidelijk in kaart wat er allemaal rondliep in de regio. Maar inmiddels weten we één ding: wij hebben zo’n bizar talentvolle regio. Dat is echt niet normaal. Doorstroming vanuit de beloften gaat er dus komen. We zijn teruggekomen in het vrouwenvoetbal om meiden uit onze regio weer die droom te geven om profvoetballer te kunnen worden bij FC Utrecht. Dan moet je niet vijf buitenlandse meiden halen", is ze van mening.

Lees meer:
0 reacties