PEC Zwolle zwaait vijf speelsters uit: "Veel succes in de toekomst"

Evi Maatman juicht namens PEC Zwolle
Evi Maatman juicht namens PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

PEC Zwolle gaat na de zomer niet door met Eef Kerkhof, Britt Udink, Evi Maatman, Imre van der Vegt en Floor Heijne. Dat heeft de ploeg uit Zwolle bekendgemaakt via sociale media.

Kerkhof tekende in de zomer van 2023 een eenjarig contract bij PEC. De 22-jarige middenveldster kwam dit seizoen in zestien competitiewedstrijden in actie. In negen daarvan had ze een basisplaats. Het is nog onbekend waar zij haar voetbalcarrière zal voortzetten. Bij Udink is dat wel het geval: zij tekende onlangs al een contract bij SC Heerenveen.

De 21-jarige Maatman speelde sinds de Onder 14 voor PEC Zwolle. Afgelopen jaar kwam ze in zeventien wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie in actie. De aanvalster was daarin drie keer trefzeker. Van der Vegt kwam dit seizoen vanwege een zware knieblessure niet in actie. 

Ook van Heijne wordt afscheid genomen. De 20-jarige aanvalster tekende vorig jaar nog haar eerste contract in Zwolle, maar wordt dus na één seizoen uitgezwaaid. "Bedankt voor de mooie momenten, meiden. Veel succes in de toekomst", laat PEC Zwolle weten.

Lees meer:
0 reacties