PEC Zwolle worstelt zich dankzij Zuidberg en Van Vugt langs Telstar

Zoë Zuidberg aan de bal namens PEC Zwolle
Zoë Zuidberg aan de bal namens PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

PEC Zwolle heeft zaterdag drie punten gepakt in de wedstrijd tegen Telstar. In het MAC3PARK Stadion werd het 2-0, dankzij doelpunten van Zoë Zuidberg en Sophie van Vugt.

In Zwolle werd de score al snel geopend. Ilse Kemper vond Zuidberg en zij zette de 1-0 al na vier minuten spelen op het scorebord. Daarna kreeg PEC Zwolle zeker kansen op meer. Van Vugt kopte in de handen van Kelly Steen, terwijl Zuidberg naast schoot. Na een kwartier spelen leek de marge verdubbeld te worden door Britt Udink, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Niet veel later trof Bo van Egmond de lat. Steen was daarna nog meerdere keren een sta in de weg voor PEC Zwolle, terwijl onder meer Zuidberg en Van Egmond het vizier niet op scherp hadden. Na de pauze keerde Steen niet meer terug onder de lat bij Telstar. Ze werd vervangen door Mei Wei Rispens.

Zij kon in de 64e minuut niet voorkomen dat Van Vugt de 2-0 maakte. Daar bleef het uiteindelijk bij, al was Telstar vlak voor tijd wel dichtbij de 2-1. Lieke Vis trof de paal.

PEC Zwolle 2-0 Telstar
4' 1-0 Zoë Zuidberg
64' 2-0 Sophie van Vugt

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Dijsselhof, Pruim, Kemper (55' Te Wierik), Rutgers, Weiman, Van Vugt (78' Kerkhof), Buikema, Udink, Van Egmond, Zuidberg (78' Hilhorst)

Opstelling Telstar: Steen (46' Rispens), Daalman, Van de Pol, Remijnse (83' Van den Heuvel), Ridder, Gomez (71' Meijerink), Kira, Van der Vlist, Lagcher (61' Vis), Van Belen (83' Wolters), Nottet

Lees meer:
0 reacties