PEC Zwolle verkoopt middenveldster: "Een prachtige transfersom"

Danique Noordman, hier in actie tegen Ajax
Danique Noordman, hier in actie tegen Ajax Foto: © Orange Pictures

PEC Zwolle heeft Danique Noordman verkocht aan Ajax. De aanvallende middenveldster heeft in Amsterdam een driejarig contract getekend.

De overeenkomst van de 19-jarige Noordman in Zwolle liep nog een jaar door en dus ontvangen de Blauwvingers een transfersom. "Voor Danique is dit een prachtige beloning voor haar harde werken de afgelopen jaren. Ze heeft zich eerst bij amateurverenigingen en later bij ons in de O14 en O16, heel sterk ontwikkeld", geeft Mariska Kogelman, manager PEC Zwolle, aan op de clubwebsite.

Ze gaat verder: "Het is niet voor niets dat we Danique destijds voor langere tijd hebben vastgelegd. Nu maakt zij een mooie transfer en houden wij daar een prachtige transfersom aan over. Het geeft maar weer eens aan dat er ook in het vrouwenvoetbal steeds vaker transfers worden gemaakt en daar ook steeds serieuzere bedragen voor worden betaald."

"Voor de club is het extra mooi dat niet alleen talentvolle mannen zoals Thomas van den Belt, Thomas Beelen en Rav van den Berg, maar ook talentvolle vrouwen een ontwikkeling doormaken waar speelster en club de vruchten van plukken", aldus Kogelman. "Ik wil Danique heel veel succes wensen en bedank haar voor haar inzet de afgelopen jaren."

Lees meer:
0 reacties