PEC Zwolle-trainer Pot: "Na zestig minuten was het pijpje leeg"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © Orange Pictures

PEC Zwolle verloor afgelopen zondag met 1-3 van FC Twente. De Zwollenaren boden lange tijd goed weerstand tegen de Tukkers en stonden lang op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd duurde alleen net iets te lang, beseft ook trainer Joran Pot.

"Na zestig minuten was het pijpje leeg", vertelt Pot voor de camera van ESPN. "Toen zag je dat de druk langzaam wat afnam en wij minder aan het voetballen kwamen. FC Twente bracht een paar frisse krachten in die er ook veel energie in staken. Ze kunnen mooie namen brengen. Hartstikke mooi voor hun, maar iets minder voor ons."

"Wij zetten altijd al druk, dus de meiden weten in grote lijnen wel hoe en wat", vervolgt de PEC Zwolle-trainer. "We hebben wat details aangepast en hebben druk gezet vanaf het middenveld om ze zo iets meer onder druk te zetten, zodat wij minder grote afstanden hoefden te lopen."

Naast de wedstrijd kwam ook de oorlog in Oekraïne ter sprake. Beide ploegen maakten namelijk geen statement. "Het is verschrikkelijk wat daar gebeurd en we vinden er allemaal wat van. Het is wel besproken, maar er is voor gekozen om geen statement te maken."

Lees meer:
0 reacties