Samenvatting: PEC Zwolle scoort in 92e minuut en pakt punt tegen ADO

ADO Den Haag en PEC Zwolle hebben vrijdagavond de punten verdeeld. In Den Haag eindigde het duel in de Azerion Vrouwen Eredivisie in 2-2.

ADO Den Haag kwam al snel op voorsprong. Na een pass van Nikki IJzerman was Liz Rijsbergen trefzeker. Aan de andere kant was Leonie Vliek dichtbij de gelijkmaker, maar zij wachtte te lang. In de 36e minuut viel de 2-0. Opnieuw kwam de naam van Rijsbergen op het scorebord.

In de tweede helft knokte PEC Zwolle zich terug. Loyce Speelman maakte in de 71e minuut de aansluitingstreffer door van dichtbij binnen te werken. In de absolute slotfase viel uiteindelijk de 2-2. Imre van der Vegt schoot via de paal raak, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde.

Scoreverloop:
10' 1-0
Liz Rijsbergen
36' 2-0 Liz Rijsbergen
72' 2-1 Loyce Speelman
90+' 2-2 Imre van der Vegt

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk, Noordermeer, Douma, Nelemans, Vande Velde, Ravensbergen, IJzerman (78' Wammes), Rijsbergen, Loonen (90+' Raaijmakers), Susanna (46' Van Raay)

Opstelling PEC Zwolle: Van der Flier, Kemper (46' Van der Vegt), Rutgers, Pruim, Walk, Van de Velde (64' Speelman), Van Bentem, Noordman, Weiman (64' Van Egmond), Maatman, Vliek