PEC Zwolle pakt tegen Excelsior eerste drie punten in play-offs

Op pec zwolle excelsior 609ed1ce5b243
Op pec zwolle excelsior 609ed1ce5b243 Foto: © Orange Pictures

PEC Zwolle heeft de eerste drie punten in de play-offs binnen. Vrijdagavond werd er met 2-0 gewonnen van Excelsior.

De ploeg van trainer Joran Pot begon sterk en kreeg in de eerste vijf minuten twee kansen. Jassina Blom en Dominique Bruinenberg profiteerden van slordigheid bij keepster Isa Pothof, maar scoren deden ze niet.

Daarna speelden beide ploegen rommelig, al waren de beste mogelijkheden wel voor PEC Zwolle. Gescoord werd er in de eerste helft niet. Direct na de pauze kreeg Bruinenberg een grote mogelijkheid, maar zij kreeg de bal niet langs Pothof. Aan de andere kant kopte Joy Kersten net naast.

Na een uur spelen was het raak voor PEC Zwolle. Jill Diekman omspeelde Pothof en schoof de bal vervolgens binnen: 1-0. Niet veel later leek Excelsior de gelijkmaker te maken, maar de treffer van Frederique Nieuwland werd afgekeurd wegens buitenspel.

Uiteindelijk eindigde het duel in 2-0. In de 71e minuut maakte Tess van Bentem het tweede Zwolse doelpunt, waarmee ze de drie punten binnensleepte. Smet op de wedstrijd was een nare botsing in de extra tijd tussen Imre van der Vegt en Julia Ibes. Laatstgenoemde had ontzettend veel last en kon uiteindelijk niet verder.

Scoreverloop:
63' 1-0
Jill Diekman
72' 2-0 Tess van Bentem