Samenvatting: PEC weert aanval FC Utrecht af en behoudt plek zes

PEC Zwolle heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Op Sportpark Zoudenbalch eindigde een doelpuntrijk duel in 2-4 in het voordeel voor de Blauwvingers.

Britt Udink opende woensdagavond na een halfuur spelen de score namens PEC Zwolle, maar daarvoor zagen beide ploegen een goal worden afgekeurd. Lotje de Keijzer maakte direct na de pauze de 1-1. De gasten zetten daarna een tandje bij en liepen uit naar 1-4.

Nayomi Buikema schoot PEC middels een fraaie vrije trap weer op voorsprong, waarna Sophie van Vugt de 1-3 maakte. Naomi Hilhorst zorgde in de 83e minuut voor de beslissing. In de blessuretijd tekende Femke Prins nog voor de 2-4. Door de zege heeft PEC Zwolle de zesde plaats veiliggesteld. De Blauwvingers kunnen zelfs nog vijfde worden, afhankelijk van de resultaten op de laatste speeldag.

Scoreverloop:
32' 0-1
Britt Udink
47' 1-1 Lotje de Keijzer
65' 1-2 Nayomi Buikema
72' 1-3 Sophie van Vugt
83' 1-4 Naomi Hilhorst
90+' 2-4 Femke Prins

Opstelling FC Utrecht: De Groot, Paliama, Van der Zanden, Op den Kelder (75' Prins), Visscher (66' Piqué), Groenendijk (46' Cobussen), Van Schoonhoven (85' Roosjen), Munsterman, Kruize (66' De Jong), Bakker, De Keijzer

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Dijsselhof, Rutgers (85' Lindner), Pruim, Weiman, Kemper, Buikema, Udink (68' Kroezen), Van Vugt (85' Maatman), Zuidberg (78' Hilhorst), Van Egmond

Lees meer:
0 reacties