PEC Zwolle legt middenveldster vast: "Ik word iedere dag beter"

Sophie van Vugt bij PEC Zwolle
Sophie van Vugt bij PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

PEC Zwolle heeft Sophie van Vugt vastgelegd. De 17-jarige middenveldster, die volgende week haar achttiende verjaardag viert, zette haar handtekening onder haar eerste contract bij de Blauwvingers. Van Vugt tekende voor twee seizoenen.

De jongeling maakte vorig seizoen op 16-jarige leeftijd haar debuut voor PEC. In deze voetbaljaargang kwam ze tot dusver zestien keer in actie namens de ploeg van trainer Olivier Amelink. Van Vugt was daarin eenmaal trefzeker. "Dit seizoen heb ik al veel minuten mogen maken en dat is me heel goed bevallen", zegt ze op de clubwebsite.

"Ik merk dat ik bij deze club iedere dag beter word. Het is een hele prettige omgeving om jezelf te ontwikkelen, zowel op sportief vlak als op studiegebied. Nu ik een tweejarig contract heb getekend weet ik dat ik de komende jaren de volle focus op mijn ontwikkeling en PEC Zwolle kan houden", aldus Van Vugt.

Mariska Kogelman, manager bij PEC, is blij met het strikken van de middenveldster. "Sophie is een vaardige middenveldster met inzicht en goede diepteloopacties. Na Zoë Zuidberg is zij de tweede speelster die al de nodige minuten maakte in het eerste en nu definitief de overstapt maakt vanuit Jong. Zoals Sophie al aangaf kan ze haar de komende periode volledig blijven focussen op het behalen van haar diploma aan het CSE, het studeren aan Windesheim en haar voetbalcarrière bij ons."

Lees meer:
0 reacties