PEC Zwolle komt met contractnieuws en legt drie verdedigsters vast

Mayke Lindner aan de bal namens PEC Zwolle
Mayke Lindner aan de bal namens PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

PEC Zwolle heeft de contracten van Mayke Lindner en Inske Weiman verlengd. Daarnaast heeft Sanne Davelaar haar eerste contract getekend bij de Blauwvingers. Zij stroomt door vanuit Jong PEC Zwolle.

De 20-jarige Lindner heeft voor één jaar bijgetekend in Zwolle. Dit seizoen kwam ze tot dusver tot zestien optredens. "Verdedigen is mijn primaire taak, maar ik mag ook graag naar voren komen bij hoekschoppen en vrije trappen. Daarin heb ik met mijn kopkracht een extra wapen. Nu moet ik zorgen dat ik deze lijn doortrek en vanuit de laatste linie nog meer leiding ga geven aan het team", zegt de verdedigster op de clubwebsite.

Weiman, pas zeventien jaar, heeft haar verbintenis in Zwolle met twee jaar verlengd. Dit seizoen is ze een vaste basisspeelster in het elftal van Olivier Amelink. "Natuurlijk kijk ik uit naar de zomer en dat geldt ook zeker voor het komende seizoen", doelt ze op een mogelijk EK met Oranje O19 of WK met Oranje O20. "Ik ben blij dat ik samen met de technische staf van het team de komende jaren samen de volgende stappen kan zetten in mijn ontwikkeling."

Davelaar (18) maakt de stap van de beloften naar de hoofdmacht. De verdedigster maakte dit seizoen al deel uit van de groep en kwam tot drie wedstrijden. "Het is heel gaaf dat ik vanaf komende zomer kan zeggen écht bij het eerste elftal te horen. Ik kan hier ontzettend veel leren, dat merkte ik al toen ik dit seizoen meerdere keren mee mocht. Uiteraard ben ik PEC Zwolle heel dankbaar voor de kans die mij is geboden", geeft zij aan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand