Welkom op onze nieuwe website!

PEC Zwolle deelt derde profcontract uit: ''Zit hier op mijn plek''

Op tess van bentem pec zwolle 5ff5b48fb8e4d
Op tess van bentem pec zwolle 5ff5b48fb8e4d Foto: © Orange Pictures

PEC Zwolle heeft opnieuw een talent langer aan zich weten te binden. Tess van Bentem heeft haar eerste profcontract bij de Blauwvingers getekend.

Daarmee is ze de derde speelster die haar eerste profcontract tekent, in navolging van Danique Noordman en Jill Diekman. Van Bentem ligt voor de komende twee seizoenen vast in Zwolle.

In 2019 maakte de 18-jarige middenveldster de overstap naar PEC, waar ze een jaar in de beloftenploeg speelde. Sinds dit seizoen maakt Van Bentem deel uit van de ploeg van trainer Joran Pot. Op 6 september vorig jaar maakte ze haar officiële debuut. "Sinds ik bij PEC Zwolle speel is het best snel gegaan."

"Dit seizoen mocht ik voor het eerst speelminuten maken in de eerste selectie en dat was toch wel een bijzondere ervaring. Inmiddels zijn we al over de helft van het seizoen en heb ik veel geleerd. De komende jaren wil ik me hier blijven ontwikkelen, want ik zit hier goed op mijn plek", aldus Van Bentem op de website van PEC Zwolle.

Technisch Manager Sebastiaan Borgardijn is blij met het langere verblijf van de jonge middenveldster. "Dat ook Tess nu haar eerste contract heeft getekend stemt mij tevreden. PEC Zwolle streeft er naar met regionaal talent te spelen. Net als Danique en Jill en veel meer speelsters, komt ook Tess uit ons verzorgingsgebied."

"Tess is een jonge speelster met mooie ambities. Voor haar is PEC Zwolle Vrouwen een ideale springplank naar een volgende club, zoals Flevo Boys dat destijds ook was voor haar toen ze naar Zwolle kwam. Maar laten we eerst de komende jaren veel plezier aan elkaar beleven. Ik wens Tess dan ook veel succes", aldus Borgardijn.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand