PEC Zwolle-captain gestrikt als trainster: "Ben ik van overtuigd"

Kely Pruim (PEC Zwolle) aan de bal tegen PSV
Kely Pruim (PEC Zwolle) aan de bal tegen PSV Foto: © BSR Agency

Kely Pruim gaat aan de slag als trainster bij MVA Nederland. De 24-jarige captain van PEC Zwolle zal daarnaast ook actief zijn bij SC Cambuur/MVAN MO17.

Pruim volgt daarmee haar (oud-)ploeggenoten Tess van der Flier en Marushka van Olst, die zich eerder al als trainster verbonden aan MVA Nederland. De verdedigster kijkt uit naar het nieuwe avontuur: "Het afgelopen jaar heb ik mijn UEFA-licentie behaald, wat me deed realiseren dat ik mezelf en toekomstige voetbalsters verder wil ontwikkelen."

"Na een paar gesprekken ben ik ervan overtuigd dat MVA Nederland en SC Cambuur MO17 de juiste plek zijn om dit te doen. Ik kijk enorm uit naar de komende periode en de kansen die voor ons liggen", aldus Pruim, die onlangs haar contract bij PEC Zwolle verlengde.

Jos Miedema is trots dat hij ook Pruim heeft weten te strikken: "Prachtig dat Kely onze staf gaat versterken. Met Kely erbij hebben we al drie trainsters die zelf spelen in de Eredivisie Vrouwen. Een belangrijke stap in de professionalisering binnen de staf en natuurlijk voor onze meiden die via hun gaan ervaren wat nodig is om de top te halen."

Lees meer:
0 reacties