Samenvatting: PEC Zwolle boekt nipte overwinning bij VV Alkmaar

PEC Zwolle heeft vrijdagavond drie punten gepakt. Op bezoek bij VV Alkmaar won de ploeg van trainer Olivier Amelink met 1-0.

In Alkmaar begon PEC Zwolle sterk. De Blauwvingers kregen meerdere kansen, maar wisten niet te scoren. Op slag van rust kreeg VV Alkmaar nog een grote mogelijkheid. Uiteindelijk stond het 0-0 bij rust. Na de pauze was PEC Zwolle wederom de sterkere partij.

In de 60e minuut betaalde dat spel zich uit. Imre van der Vegt schoot de bal hard raak vanuit een vrije trap. Daarmee bezorgde zij PEC Zwolle uiteindelijk de drie punten. Voor de Zwollenaren betekende het de vierde overwinning op rij in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De laatste nederlaag van PEC dateert van 13 december vorig jaar.