PEC Zwolle blij met nieuwe contracten: "Zijn echt een wapen"

De speelsters van PEC Zwolle
De speelsters van PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

PEC Zwolle kan ook het komende seizoen beschikken over Mayke Lindner en Inske Weiman. Het duo heeft bijgetekend in Zwolle. Daarnaast heeft Sanne Davelaar haar eerste contract getekend bij de Blauwvingers. Zij stroomt door vanuit Jong PEC Zwolle.

De 20-jarige Lindner heeft voor één jaar bijgetekend in Zwolle. Dit seizoen kwam ze tot dusver tot zestien optredens. Lindner debuteerde in het seizoen 2021/22 voor PEC. "Door een pittige blessure kwam ze vorig seizoen slechts een paar wedstrijden in actie, maar dit seizoen heeft ze bijna alles gespeeld in het hart van onze verdediging en laten zien van waarde te zijn, niet alleen in verdedigend opzicht", geeft Mariska Kogelman, manager PEC Zwolle, aan via de officiële kanalen.

Weiman ligt nu tot medio 2026 vast bij PEC. "Inske haar aanvallende intenties zijn echt een wapen", aldus Kogelman. "Dat heeft dit seizoen nog maar eens uitgewezen. Onlangs is Inske mee geweest met Oranje O19 voor de EK-kwalificatie en deze zomer staat haar een EK of WK te wachten", doelt de manager op de zomerse toernooien van respectievelijk Oranje O19 en Oranje O20.

Davelaar (18) maakt komende zomer de definitieve overstap van de beloftenploeg naar de hoofdmacht. "Sanne heeft haar eerste minuten al gemaakt, maar zal vanaf komende zomer ook echt tot de eerste selectie behoren. Ze kan zowel centraal achterin als op de backpositie uit de voeten", vertelt Kogelman over de jongeling.

Lees meer:
0 reacties