PEC Zwolle blij met nieuw tv-deal: "Je bent ook aantrekkelijker"

De kampioensschaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie
De kampioensschaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie Foto: © Pro Shots

Mariska Kogelman, manager van PEC Zwolle, is zeer blij met de nieuwe tv-deal. Vanaf 2024 worden alle voetbalwedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie live uitgezonden op ESPN.

"Het is belangrijk voor de zichtbaarheid van de competitie", vertelt Kogelman aan De Stentor. Het is een grote stap in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland. "Nu elke wedstrijd live op tv is, ben je ook aantrekkelijker voor sponsoren en wordt je shirt meer waard.” Voor PEC Zwolle betekent het ook dat ze vaker in het stadion willen spelen. "We moeten kijken wat haalbaar is. Je moet ergens beginnen, het is nodig om een vervolgstap te zetten en verder te professionaliseren."

Voor de speelsters betekent het echter ook andere schema's nu de wedstrijddagen van vrijdag en zaterdag naar zaterdag en zondag gaan. "Zij werken of studeren naast het voetballen, zondag was de enige dag dat ze helemaal vrij zijn", legt Kogelman uit. "Nu gebeurt het soms dat ze dan geen vrije dag in het weekend hebben. Dat betekent dat het puzzelen is voor ons."

Lees meer:
0 reacties