Samenvatting: PEC knokt zich terug, maar FC Utrecht pakt drie punten

FC Utrecht heeft vrijdagavond de tweede zege op rij geboekt. Nadat de teruggekeerde club uit de Domstad vorige week al won van Feyenoord, werd nu PEC Zwolle verslagen: 3-4.

In Zwolle was het al snel raak voor de ploeg van trainer Linda Helbling. Judith Roosjen schoot van ver binnen. Even daarvoor was Eef Kerkhof namens PEC dichtbij de 1-0: zij trof de lat. Na de treffer van Roosjen ging het duel redelijk gelijk op. Vlak voor rust werd het 0-2, via Tami Groenendijk.

FC Utrecht scoorde daarna voor de derde keer. Roosjen tekende voor haar tweede treffer van de avond. PEC Zwolle liet zich na de pauze niet uit het veld slaan. Bo van Egmond tekende met een fraaie stift voor de 1-3. De Zwollenaren moesten, met nog een kwartier te gaan, verder met tien speelsters. Maud Rutgers kreeg een rode kaart.

Roosjen leek daarna de wedstrijd in het slot te gooien met haar derde treffer van de avond, maar PEC Zwolle knokte zich terug. In de blessuretijd maakte Van Egmond met twee goals haar hattrick compleet. Het bleek uiteindelijk niet genoeg voor punten: FC Utrecht won met 3-4.

Scoreverloop:
8' 0-1
Judith Roosjen
39' 0-2 Tami Groenendijk
45' 0-3 Judith Roosjen
54' 1-3 Bo van Egmond
76' 1-4 Judith Roosjen
90+' 2-4 Bo van Egmond
90+ 3-4 Bo van Egmond

Opstelling PEC Zwolle: Van der Flier, Weiman (79' Lindner), Pruim, Rutgers, Dijsselhof, Buikema (67' Te Wierik), Kerkhof, Kemper (67' Kroezen), Zuidberg (58' Walk), Van Egmond, Maatman

Opstelling FC Utrecht: De Groot, Visscher, Van der Zanden, Mahieu (86' Wattilete), Van der Most (86' Op den Kelder), Van Straten (58' Van Schoonhoven), Munsterman, Roosjen (79' Van de Velde), De Keijzer, Prins (58' Kruize), Groenendijk

Lees meer:
0 reacties