Welkom op onze nieuwe website!

PEC deelt profcontracten uit: ''Laten zien wat ze in huis hebben''

Op pec zwolle shirt logo alg 604b372901d3e
Op pec zwolle shirt logo alg 604b372901d3e Foto: © Orange Pictures

PEC Zwolle heeft opnieuw twee talenten aan zich weten te binden. Pien Hindriksen en Evi Maatman hebben hun eerste profcontract bij de Blauwvingers getekend.

Het tweetal heeft zich voor één seizoen verbonden aan PEC. De 20-jarige Hindriksen maakte in het najaar van 2018 haar debuut in de hoofdmacht op bezoek bij Ajax. Twee maanden later scheurde ze haar voorste kruisband af en na bijna een jaar revalideren sloeg het noodlot opnieuw toe: ze brak een middenvoetsbeentje.

Begin dit jaar keerde Hindriksen terug op het veld en nu tekent ze dus haar eerste profcontract. "Ik heb de afgelopen jaren veel teleurstellingen gekend, maar heb die stuk voor stuk overwonnen. Hard werken en blijven geloven in jezelf, dat is wat ik gedaan heb."

"Dat ik nu mijn eerste contract bij PEC Zwolle heb mogen tekenen, maakt dat er nu definitief een streep onder die moeilijke periode is komen te staan", aldus Hindriksen op de website van PEC. De 18-jarige Maatman maakte afgelopen vrijdag haar debuut in de hoofdmacht van de ploeg uit Zwolle.

"Je debuut maken in de Eredivisie is toch iets waar ik lang naar heb uitgekeken. Ik ben vastberaden om mij de komende tijd verder door te ontwikkelen om zo tot meer speelminuten te komen", geeft zij aan. Technisch manager Sebastiaan Borgardijn geeft aan dat de contracten een 'logisch gevolg' zijn van jarenlang hard werken.

"Ik ken Pien en Evi natuurlijk al een aantal jaar, toen ze voor het eerst bij de trainingsgroep van het Centre for Sports and Education (CSE) kwamen. Beide speelsters hebben zich vanuit de jeugd sterk doorontwikkeld en zijn nu op een punt gekomen dat ze echt mogen laten zien wat ze in huis hebben."

"Pien heeft zich ontzettend knap teruggeknokt na haar blessureleed. Ook Evi heeft hard moeten werken om te staan waar ze nu staat. Ik wens hen dit jaar natuurlijk vooral komend seizoen heel veel succes bij de eerste selectie", aldus Borgardijn.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand