Pauw volgde 'intensieve therapie': "Heb nog even de tijd nodig"

Vera Pauw
Vera Pauw Foto: © Pro Shots

Vera Pauw ontving woensdag als eerste vrouw de oeuvreprijs bij de Rinus Michels Awards. Dat kwam voor haar op een goed moment. De afgelopen jaren kwam ze namelijk vooral met minder leuke berichten in het nieuws, waaronder de beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag.

En dat terwijl de voormalig international in 2022 zelf nog naar buiten kwam met het verhaal dat ze als speelster verkracht was door een voetbalcoach, die vlak daarna een hoge functionaris bij de KNVB was geworden. 

Vorig jaar werd Pauw door speelsters van haar voormalige club Houston Dash beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, wat er flink heeft ingehakt bij Pauw. "Ik heb veel traumatherapie gehad, zodat het overweldigende eraf is. Iedereen die vastloopt, zou ik het aanraden, want het werkt als een tierelier", vertelde Pauw over de nasleep bij de NOS.

Volgens Pauw was zij het slachtoffer van een haatcampagne van Houston Dash. "En social media is dan krachtig en maakt je leven kapot", aldus Pauw. "Zeker als mensen dingen gaan spuien. Als je naam in een rapport staat op een pagina met mannen die vrouwen verkracht hebben. Iets waar ik zelf ook slachtoffer van ben geweest."

Pauw kreeg intensieve therapie 'om het leven weer te zien zitten'. "Ik kan zeggen dat ik hersteld ben en dat ik emotioneel hersteld ben. Maar om weer veerkrachtig te worden, heb ik nog even de tijd nodig."

Lees meer:
0 reacties