Pauw krijgt trap na: "Ondanks haar aanwezigheid het WK gehaald"

Vera Pauw als bondscoach van Ierland
Vera Pauw als bondscoach van Ierland Foto: © Pro Shots

Vera Pauw heeft een trap na gekregen uit Ierland. Volgens Diane Caldwell heeft de ploeg voor het eerst het WK gehaald 'ondanks de aanwezigheid' van de oud-bondscoach.

"Ik denk niet dat het voldeed aan de standaard die op internationaal niveau verwacht wordt", zei de verdedigster over de periode met Pauw als bondscoach in gesprek met de Irish Mirror. Volgens Caldwell had het op 'allerlei vlakken beter gekund'. "Dan heb ik het over onze voorbereiding op wedstrijden, de analyse van de tegenstander, de tactiek en het wisselbeleid."

"Ik denk dat we het WK hebben gehaald ondanks de aanwezigheid van Pauw", is de speelster van FC Zürich hard voor de Nederlandse coach. Onder leiding van Pauw plaatste Ierland zich voor het eerst in de geschiedenis voor het WK. Daar werd het uiteindelijk in de groepsfase uitgeschakeld.

Het contract van Pauw, sinds 2019 bondscoach van Ierland, werd vervolgens niet verlengd. Volgens de Nederlandse lagen er echter wel afspraken over een nieuwe verbintenis. Er gingen al langer verhalen over een moeizame relatie tussen Pauw en haar speelsters.

Volgens Caldwell hebben de speelsters in de afgelopen jaren meermaals bij Pauw aangeklopt, in de hoop dat er iets zou veranderen. "We hebben haar vaak benaderd over het professionaliseren van vele aspecten, maar het was moeilijk om verandering te bewerkstelligen. De kritiek was aan dovemansoren gericht", zegt ze.

Eileen Gleeson is momenteel op interimbasis de bondscoach van Ierland. Daar is Caldwell blij mee. "Ik ben erg blij dat er verandering is, het geeft ons allemaal hoop. Aan de professionaliteit is meteen te merken dat er een nieuwe coach is."

Lees meer:
0 reacties