Parsons vol lof: "Elk topteam heeft een speelster als Sherida nodig"

Mark Parsons op de training van de OranjeLeeuwinnen
Mark Parsons op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Sherida Spitse speelt vrijdagavond haar 200e wedstrijd voor de OranjeLeeuwinnen. Bondscoach Mark Parsons weet hoe belangrijk de middenveldster voor de ploeg is.

"We hebben in het trainingskamp beelden van een hele jonge Sherida laten zien", vertelt Parsons aan de NOS. "Wat zij gaat bereiken, 200 interlands spelen, dat is echt een enorme prestatie."

De bondscoach gaat verder: "Niemand in Nederland komt in de buurt en iedereen vraagt zich af hoe Sherida dat doet. In het filmpje zag je bepaalde karaktereigenschappen en gedrag dat je nodig hebt om dit te presteren."

Parsons is vol lof over Spitse. "Echt, haar standaard is hoger dan die van elke andere speelster. Ze heeft elke dag een maximale focus en een enorm oog voor detail."

"En ze heeft er moeite mee als andere speelsters niet hetzelfde niveau van focus hebben", vervolgt de coach. "Ze probeert hen dan mee te trekken naar haar niveau en blijft hen herinneren aan haar standaard."

Parsons besluit: "Elk topteam heeft een speelster als Sherida nodig om te kunnen presteren. In alles dat ze doet is ze een enorme winnaar. Zulke spelers vind je maar zelden. Ik vind het prachtig dat we de bijzondere mijlpaal van Sherida gaan vieren."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand