"Parsons voert een strijd bij Oranje die hij niet meer kan winnen"

Mark Parsons op de training van de OranjeLeeuwinnen
Mark Parsons op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen staan dit EK onder leiding van bondscoach Mark Parsons. De oefenmeester voert volgens Martijn Krabbendam een 'strijd die hij niet meer kan winnen'.

"Je mag de vrouwen niet met de mannen vergelijken, maar als Louis van Gaal veertien dagen voor het WK in Qatar met het Nederlands elftal een wanprestatie levert en met 5-1 verliest van Engeland, gaan alle alarmbellen af", schrijft de journalist in de nieuwste Voetbal International.

"Bij de vrouwen is het geen crisis. Zo is de sfeer ook niet onder de meeste volgers. De marketingmachine doet zijn werk: het moet positief blijven", merkt Krabbendam.

"Dat Parsons in eigen land onderuitging, is pijnlijk. Dat het tegen Wiegman gebeurde, maakt het nog wat wranger", doelt hij op de 5-1 verloren wedstrijd tegen Engeland in Leeds.

Dat Engeland staat nu onder leiding van Sarina Wiegman, de voorganger van Parsons. "Zijn voorganger beschikt nu weer over een elftal waarmee ze hoge ogen kan gooien. Dat is ook een kwaliteit, weten wanneer je weg moet wezen", merkt Krabbendam op.

Hij vervolgt: "Op het moment dat er moest worden doorgeselecteerd, was ze vertrokken. De KNVB vond het allemaal prima. Vanuit de dug-out zag Wiegman vrijdag haar eigen erfenis aan het werk."

"Die is in handen van een weifelende Engelsman, die al zo onder druk staat dat hij een strijd voert die hij niet meer kan winnen. Het bondscoachschap van Mark Parsons is a hell of a job", aldus Krabbendam.

De OranjeLeeuwinnen vieren een feestje

OranjeLeeuwinnen winnen voor 50.00 (!) keer je inzet!

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdagavond in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Als nieuwe speler krijg je nu maar liefst 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Nederland op Frankrijk! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand