Parsons neemt het op voor Martens: "Ze is een unieke speler"

Mark Parsons
Mark Parsons Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Mark Parsons heeft het opgenomen voor Lieke Martens. De aanvalster kreeg de afgelopen periode flink wat kritiek, nadat ze in de eerste twee EK-wedstrijden nog niet schitterde.

"Tegen Zweden moesten we allemaal veel rennen om op die manier hun spel te ontregelen. Lieke ook, en dat deed ze heel goed. Tegen Portugal was eigenlijk niemand scherp genoeg op de helft van de tegenstander", zegt Parsons tegen De Telegraaf.

Martens was zelf ook kritisch. "Ze is de eerste die het zegt als iets niet goed gaat. Op een bepaald punt moet je echter stoppen met terugblikken, een verbeterpunt uitkiezen en weer vooruitkijken", aldus de bondscoach.

Parsons is dan ook vol lof over Martens. "Lieke is een unieke speler. Ze kan op drie manieren gevaarlijk zijn: in de diepte, in één-op-één-situaties en tussen de linies. Er is op dit toernooi misschien één andere speler dat ook kan."

Zit die speelster dan ook bij de OranjeLeeuwinnen? "Nou, Vivianne Miedema is zo iemand en Esmee Brugts kan het ook wel, maar ik doel eigenlijk op iemand van een ander team. Een team dat ik liever niet tegenkom…", aldus de mysterieuze Parsons.

De OranjeLeeuwinnen vieren een feestje

OranjeLeeuwinnen winnen voor 50.00 (!) keer je inzet!

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdagavond in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Als nieuwe speler krijg je nu maar liefst 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Nederland op Frankrijk! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand