Parsons neemt het op voor Martens: "Ze is een unieke speler"

Mark Parsons
Mark Parsons Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Mark Parsons heeft het opgenomen voor Lieke Martens. De aanvalster kreeg de afgelopen periode flink wat kritiek, nadat ze in de eerste twee EK-wedstrijden nog niet schitterde.

"Tegen Zweden moesten we allemaal veel rennen om op die manier hun spel te ontregelen. Lieke ook, en dat deed ze heel goed. Tegen Portugal was eigenlijk niemand scherp genoeg op de helft van de tegenstander", zegt Parsons tegen De Telegraaf.

Martens was zelf ook kritisch. "Ze is de eerste die het zegt als iets niet goed gaat. Op een bepaald punt moet je echter stoppen met terugblikken, een verbeterpunt uitkiezen en weer vooruitkijken", aldus de bondscoach.

Parsons is dan ook vol lof over Martens. "Lieke is een unieke speler. Ze kan op drie manieren gevaarlijk zijn: in de diepte, in één-op-één-situaties en tussen de linies. Er is op dit toernooi misschien één andere speler dat ook kan."

Zit die speelster dan ook bij de OranjeLeeuwinnen? "Nou, Vivianne Miedema is zo iemand en Esmee Brugts kan het ook wel, maar ik doel eigenlijk op iemand van een ander team. Een team dat ik liever niet tegenkom…", aldus de mysterieuze Parsons.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand