Parsons neemt afscheid van Portland Thorns: "Heb alles gegeven"

Mark Parsons als coach van Portland Thorns
Mark Parsons als coach van Portland Thorns Foto: © Pro Shots

Mark Parsons heeft via een emotionele post op sociale media afscheid genomen van Portland Thorns. De coach gaat zich nu volledig richten op zijn job als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen.

Parsons was sinds 2015 coach van Portland Thorns. "Het waren een paar emotionele en overweldigende dagen. Iedereen bedankt voor de berichtjes en vriendelijkheid. Portland, ik heb je alles gegeven. Deze ongelooflijke staf en speciale spelersgroep hebben je alles gegeven", schrijft de Engelsman, die ook de Amerikaanse nationaliteit heeft.

Hij vervolgt: "Dit team heeft een saamhorigheid en vertrouwen opgebouwd die zo sterk is als je je ooit zou kunnen voorstellen. Het leidde ons tot recordbrekende successen op het veld, maar vooral een verbinding daarbuiten die een leven lang meegaat."

"Het waren een paar emotionele en overweldigende dagen."

Met de Thorns won Parsons dit seizoen de Challenge Cup. De bondscoach van Oranje geeft aan dankbaar te zijn, dat de club uit Portland het aandurfde met een jonge coach. "Bedankt voor de kans om te leren en te groeien bij de beste ter wereld. Bedankt dat je me herinneringen en vriendschappen hebt gegeven die ik voor het leven zal koesteren."

Parsons besluit: "Dit is nog maar het begin voor deze groep en ik kan niet wachten om terug te zijn in Providence Park om dit team met jullie aan te moedigen. Al mijn liefde. PS: Ik ga mijn best doen om van jullie fans van de OranjeLeeuwinnen te maken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Feyenoord V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
ADO Den Haag V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
VV Alkmaar W -
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
PEC Zwolle V -
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Excelsior Rotterdam W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 10 24 20
2 Ajax V 10 15 19
3 Feyenoord V 10 6 19
4 PEC Zwolle V 10 2 14
5 PSV V 9 2 14
Bekijk de hele stand