Parsons na zege: "De manier waarop geeft ons veel energie en geloof"

Mark Parsons langs de lijn
Mark Parsons langs de lijn Foto: © Orange Pictures

Met een 4-1 zege op Zwitserland hebben de OranjeLeeuwinnen de kwartfinale op het EK bereikt. Bondscoach Mark Parsons stond na afloop voor de camera van de NOS.

"We wilden naar de kwartfinales, maar de manier waarop we dat hebben bereikt geeft ons veel energie en geloof. We weten dat het beter moet, maar we kijken enorm uit naar de kwartfinale tegen Frankrijk", zei de bondscoach.

Parsons was niet bezorgd over een goede afloop. "Toen we goed speelden heb ik echt genoten van ons, maar het is nog niet even stabiel. We weten opnieuw wanneer we succesvol zijn en wat we moeten doen om verder te komen als team", aldus de coach.

De staf van Oranje hield vooraf met veel scenario's rekening. "Lineth had zichzelf volledig leeg gestreden en toen kon Romée in de slotfase het verschil maken toen er meer ruimte kwam en de speelsters van Zwitserland moe werden."

"Ik ben erg blij dat onze invalsters zich in hun rol schikken en het team helpen als ze erin komen", doelt hij op onder meer Romée Leuchter, Esmee Brugts en Victoria Pelova.

Parsons hoopte op groepswinst, maar kwam er snel achter dat dat niet mogelijk was door de ruime overwinning van Zweden op Portugal (5-0). "Natuurlijk wilden we de groep winnen."

Nu wacht Frankrijk in de kwartfinales. "We verloren in februari van Frankrijk, maar we voelden toen al dat er veel meer in had gezeten. Het wordt een serieuze tegenstander, maar we moeten niet vergeten dat wij ook een serieus team zijn", besluit de bondscoach.

De OranjeLeeuwinnen vieren een feestje

OranjeLeeuwinnen winnen voor 50.00 (!) keer je inzet!

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdagavond in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Als nieuwe speler krijg je nu maar liefst 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Nederland op Frankrijk! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand