Parsons: "Moeilijk te begrijpen, daar ben ik pissed off over"

Mark Parsons
Mark Parsons Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Mark Parsons was over het algeheel tevreden over de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen Brazilië. Toch overheerst er ook chagrijn, door de laatste vijf minuten van de wedstrijd, waarin Nederland een makkelijke penalty tegen kreeg.

"Ik was heel tevreden met de energie en toewijding van de groep", vertelt Parsons bij ESPN. "We creëerden veel kansen, dus dat is een groot pluspunt. Het grootste doel was verdedigend beter zijn. Ik denk dat dat gelukt is. We stonden compacter. Ik ben tevreden met het verdedigende deel van ons spel. Toen die laatste minuten. Als je de beelden heb teruggekeken en Merel hebt gehoord, is het moeilijk om deze beslissing te begrijpen."

Dat het soms wat slordig was, tilde de bondscoach niet zo zwaar aan. "We zijn na 2,5 maand weer bij elkaar. Dit was onze eerste wedstrijd hier. We willen in het toernooi groeien en beter worden in die zeven dagen. Daar hebben we vanavond belangrijke stappen in gezet." Al met al is Parsons tevreden, behalve die laatste vijf minuten. "Daar ben ik pissed off over."

Lees meer:
0 reacties