Parsons looft OranjeLeeuwin: "Een voorrecht om met haar te werken"

Mark Parsons
Mark Parsons Foto: © Pro Shots

In mei 2021 werd Mark Parsons aangesteld als de nieuwe bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. De Engelse voetbaltrainer zit nu dus al een tijdje bij Oranje en is erg onder de indruk van Vivianne Miedema. De 25-jarige aanvalster van Arsenal is volgens Parsons zoveel meer dan alleen een doelpuntenmaker.

"Het is een voorrecht om met Viv te werken, want ze is de beste doelpuntenmaker ter wereld op dit moment en de meest natuurlijk getalenteerde speler waarmee ik heb gewerkt", zegt Parsons tegen FIFA. "Het is ook interessant vanuit een trainersperspectief omdat je de vraag hebt waar ze het beste kan worden ingezet en op welke manier ze het spel het beste kan beïnvloeden."

Parsons vervolgt: "Ze was een nummer 10, toen een nummer 9 en nu is ze weer een 10 bij Arsenal omdat ze Stina Blackstenius binnenbrachten. En als je de pass zag die ze onlangs naar Blackstenius speelde, was dat absoluut ongelooflijk."

"Met Viv heb je een speler die de beste is in het strafschopgebied, de beste in achter tegenstanders komen en de beste tussen de linies. In alle drie de opzichten is ze van wereldklasse. Dus voor mij als haar coach is het een kwestie van proberen de juiste balans te vinden en haar al die dingen te laten doen", aldus Parsons.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand