Parsons krijgt felle kritiek: "Alsof het om een dorpsclub gaat"

Mark Parsons training
Mark Parsons training Foto: © Orange Pictures

Mark Parsons heeft geen goede beurt gemaakt bij Iwan van Duren. De journalist van Voetbal International vindt het onacceptabel dat de bondscoach te laat in Cyprus arriveerde.

"Na vier jaar perfectie onder Sarina Wiegman, is Oranje nu in een ander uiterste beland", schrijft Van Duren bij Voetbal International. "De nieuwe bondscoach was natuurlijk geen eerste, tweede of derde keus. Hij kwam pas in beeld toen de KNVB het niet meer wist. Vervolgens kreeg hij groen licht om een half jaar zijn club in de Verenigde Staten te blijven coachen. Gewoon doodleuk tijdens een WK-kwalificatiecyclus. Dat zou allemaal wel lukken. Nou, niet dus."

"Kent u dat verhaal van die international die zijn paspoort kwijt was en doodleuk de laatste training het veld op kwam hobbelen? Nee, wij ook niet", gaat hij verder. "En als dat verhaal wel zou bestaan, zou die speler in ieder geval meteen op de tribune kunnen gaan zitten. Deze bondscoach presteerde het, gefaciliteerd door de constructie met de KNVB. En dan is hij er dus gewoon niet."

Enkele dagen later kwam Parsons alsnog aan op Cyprus. "Toen hij uiteindelijk toch nog landde in Cyprus kwam de KNVB met een tweet met de tekst We found him. Alsof het om derde van de lokale dorpsclub gaat. Uiteraard vertelden de speelsters dat het niet veel uitmaakte en had Parsons een mooi verhaal over hoe belangrijk hij het vindt, dat de staf en speelsters ook zonder hem kunnen functioneren."

"Maar uiteindelijk is dit onacceptabel. Iets wat hij zelf natuurlijk ook moeilijk kon ontkennen. Ondanks de bondscoach won Oranje gewoon met 8-0 met 83 procent balbezit. Dankzij de uitslag op de andere velden weer gewoon koploper is in de WK-kwalificatie", besluit Van Duren.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 3 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
SC Heerenveen V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Feyenoord V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
ADO Den Haag V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
VV Alkmaar W -
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
PEC Zwolle V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 10 24 20
2 Ajax V 10 15 19
3 Feyenoord V 10 6 19
4 PEC Zwolle V 10 2 14
5 PSV V 9 2 14
Bekijk de hele stand