Parsons: "Ik ben erg geschrokken, speelsters zijn geen robots"

Mark Parsons in de Grolsch Veste
Mark Parsons in de Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen wisten afgelopen weekend in de Grolsch Veste de 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Finland te winnen met 2-0, maar het duel in Enschede werd eigenlijk overschaduwd door de bizarre onthulling van Vera Pauw.

Ook bondscoach Mark Parsons is op de hoogte van het nieuws. "Ik ben erg geschrokken. Het is heel moedig dat ze ermee naar buiten is gekomen", vertelt de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Speelsters zijn ook geen robots. Dit komt binnen, zeker als het om misbruik gaat, waarover we de laatste jaren veel meer hebben gehoord in de hele sportwereld", blikt Parsons terug.

"Het is belangrijk om bij elkaar te blijven, een hoge standaard te hanteren, duidelijk te communiceren en iedereen te steunen die het nodig heeft", besluit de coach. Aanvoerder Sari van Veenendaal sluit zich daarbij aan. "We willen gezamenlijk werken aan een zo veilig mogelijk sportklimaat. Als dat in het verleden niet is gelukt, is dat heel teleurstellend", besluit de keepster.

De OranjeLeeuwinnen vieren een feestje

OranjeLeeuwinnen winnen voor 50.00 (!) keer je inzet!

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdagavond in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Als nieuwe speler krijg je nu maar liefst 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Nederland op Frankrijk! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand