Parsons gunt vier speelsters debuut in oefenwedstrijd tegen Japan

Bondscoach Mark Parsons voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tsjechië
Bondscoach Mark Parsons voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tsjechië Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen nemen het maandagavond op tegen Japan. De vriendschappelijke wedstrijd begint om 19:40 uur.

Bondscoach Mark Parsons heeft zijn opstelling flink gewijzigd ten opzichte van het 2-2 gelijkspel tegen Tsjechië van afgelopen zaterdag. Hij gunt vier speelsters hun debuut: Barbara Lorsheyd, Samantha van Diemen, Caitlin Dijkstra en Janou Levels.

Lorsheyd staat onder de lat. De verdediging wordt gevormd door Levels, Kika van Es, Dijkstra en Van Diemen. Op het middenveld staan Jill Bayings, Katja Snoeijs en Inessa Kaagman.

Voorin moeten Renate Jansen, Joëlle Smits en Shanice van de Sanden voor goals gaan zorgen. Het treffen met Japan begint om 19:40 uur. Om 19:30 uur begint de uitzending op NPO 3 met de voorbeschouwing en de eerste helft van de wedstrijd.

Vanaf de rust tot en met de nabeschouwing is de uitzending te volgen via NPO 1. Verder is de wedstrijd ook te zien via de livestream in de NOS app. Ook ESPN zendt het duel uit.