Parsons geeft toe: "Dan had je me van de grond moeten rapen"

Mark Parsons tijdens Cyprus - Nederland
Mark Parsons tijdens Cyprus - Nederland Foto: © Orange Pictures

Mark Parsons is sinds deze maand fulltime bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Eerder combineerde hij zijn job bij Oranje nog met zijn baan als coach bij Portland Thorns.

De rust is nu teruggekeerd in het leven van de coach. Doordat hij met de Thorns de halve finales van de play-offs verloor, had Parsons tijd om zijn familie in Engeland te bezoeken. "Voor de eerste keer in vier maanden had ik anderhalve dag om ze te zien. Met mijn dochter ben ik naar het voetbal geweest."

"Daarna ben ik in het weekend in Nederland naar PEC - PSV gegaan", vertelt de Amerikaanse Engelsman in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ditmaal hoefde hij zich niet te haasten: "Het was druk, maar het maakt het makkelijker als je energie krijgt van wat je doet."

"Natuurlijk had ik gewild dat het soepeler ging, maar dit is de manier waarop onze overeenkomst afgesproken was en ik denk dat iedereen goed werk heeft geleverd", aldus Parsons, die zijn dubbelfunctie niet mist.

"Ik maakte werkdagen van zestien uur in Amerika. Mijn gezin is teruggegaan naar Engeland, omdat ze wisten dat dit mijn ritme zou worden en omdat mijn dochter naar school moest", geeft de bondscoach aan. Heel veel langer had het niet moeten duren: "Als ik nog een maand zo had gewerkt, had je me van de grond moeten rapen. Maar het scheelt natuurlijk als je weet hoelang je dubbelfunctie duurt."

De dubbelfunctie was niet optimaal, zo geeft Parsons toe. "Maar ik heb gedaan wat ik kon. Het was voor mij ook voor het eerst. Als ik erop reflecteer, zou ik uitkomen op details. Over efficiëntie in de communicatie met de staf. Maar ik heb nergens spijt van", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 21 jan. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
vr 21 jan. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
Ajax V -
vr 21 jan. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
PEC Zwolle V -
zo 23 jan. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
PSV V -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
Feyenoord V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 13 21 28
2 FC Twente V 13 35 27
3 PSV V 13 6 26
4 Feyenoord V 13 4 22
5 ADO Den Haag V 14 3 17
Bekijk de hele stand