Overtoom reageert op Spitse: "Probleem ligt bij vrouwelijke kijkers"

Willie Overtoom, hier als speler van Heracles Almelo
Willie Overtoom, hier als speler van Heracles Almelo Foto: © Orange Pictures

Sherida Spitse sprak woensdag in gesprek met De Telegraaf haar onvrede uit over de Nederlandse competitie en de faciliteiten. De captain van Ajax gaf daarbij ook aan dat er te weinig betaald wordt.

"Je gaat toch ook niet gratis bij Albert Heijn werken? Of voor reiskosten? Dat is precies hetzelfde wat veel speelsters in Nederland meemaken. Het is ons werk en dan mag je toch op zijn minst minimumloon verwachten", zei Spitse onder meer.

Via X, voorheen Twitter, vraagt oud-voetballer Willie Overtoom of die opmerkingen terecht zijn. "Dit zodat de vrouwen fulltime kunnen trainen om op deze manier hun spel te ontwikkelen. En zal het met een niveau meer kijkers opleveren? Ik denk dat het probleem vooral bij vrouwelijke kijkers ligt", schrijft Overtoom.

"Meerendeel van de mannelijke kijkers, kijken bij de mannen, die dan geen interesse hebben in vrouwen voetbal. Dus zouden er meer vrouwen de vrouwen moeten steunen toch? Inkomsten blijven achter en die zijn toch leidend", geeft de voormalig profvoetballer aan.

Hij sluit af met een belangrijke boodschap: "P.S. Ik gun het de vrouwen wel, in ieder geval minimaal het minimumloon om hun spel naar een hoger niveau te tillen."

Lees meer:
0 reacties