Overtoom dolblij: "Wel een hoogtepunt in mijn loopbaan tot nu toe"

Franca Overtoom
Franca Overtoom Foto: © Orange Pictures

Franca Overtoom stond afgelopen weekend in de finale van de UEFA Women's Champions League. De Nederlandse was assistent-scheidsrechter bij de eindstrijd in Eindhoven.

"Ik heb genoten van de wedstrijd en de ambiance, dit is wel een hoogtepunt in mijn loopbaan tot nu toe. Het was fantastisch", vertelt Overtoom aan Voetbal International. De assistent-scheids maakt de afgelopen periode flink wat mee. "Debuut in de Eredivisie bij de mannen, het Europees kampioenschap voor vrouwen, het WK Onder-17 bij de vrouwen, Champions League en komende zomer het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Een mooi rijtje, geweldig om mee te maken allemaal."

Dat de finale van het Europese toernooi in Nederland werd gespeeld, maakte het voor Overtoom extra bijzonder. "Familie en vrienden op de tribune maken het specialer. Dat gebeurt niet vaak, daar moet je een beetje geluk mee hebben", zegt de arbiter, die wist dat ze kans maakte op de finale. "Ik heb geregeld in de Champions League gevlagd dit seizoen, de laatste wedstrijd was een kwartfinale. Dan hoop je dat je bewust geen halve finale krijgt, omdat je wellicht bewaard wordt voor de finale. Het is altijd lastig inschatten, al wist ik dat ik goede internationale beoordelingen had."

Waar haar toekomst ligt? Dat vindt Overtoom lastig, zo geeft ze aan. "Toevallig vlagt er deze week een Spaanse bij de Conference League-finale. Dat wil ik ook best, maar dan moet ik eerst voorgedragen worden op de internationale lijst bij de mannen. Dat is nu nog niet realistisch, ik heb dit seizoen maar twintig wedstrijden in het betaalde voetbal (Eredivisie en KKD) gedaan."

"Dat komt ook door de combinatie, dat ik in het buitenland ben. De combinatie bevalt me eigenlijk wel en na het WK komen de Olympische Spelen er nog aan. Dat zou het op het gebied van vrouwenvoetbal wel afmaken. Ik vind het echt een lastige keuze", aldus Overtoom.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand