Oude Elberink speelt speciale duels: "Wordt een kippenvelmoment"

Eva Oude Elberink in actie namens FC Twente
Eva Oude Elberink in actie namens FC Twente Foto: © Orange Pictures

Met Oranje O17 werkt Eva Oude Elberink komende week de laatste kwalificatieronde voor het EK af. Twee van de drie duels vinden plaats op Sportpark Vondersweijde in Oldenzaal.

Een speciale locatie voor Oude Elberink, die jarenlang haar wedstrijden speelde op de velden van Quick'20. "Dat wordt een kippenvelmoment", blikt de speelster van FC Twente in Tubantia vooruit op haar terugkeer bij Quick'20. "Het is mooi om met Oranje terug te keren op de plek waar het voor mij allemaal begon, bij Quick’20."

De aanvalster kan op aardig wat steun rekenen: "Ik heb al veel mensen opgetrommeld, er komen er veel kijken. Van familieleden tot vriendinnen. Dat wordt leuk", klinkt het enthousiast. De afgelopen maanden mocht Oude Elberink meetrainen met de hoofdmacht van FC Twente, waar ze officieel nog in het beloftenteam speelt.

"Supergaaf, het niveau ligt er hoog. In het begin was het wel even wennen, maar je leert er heel veel van", aldus de jeugdinternational, die niet te hard van stapel wil lopen. "Ik hoop op den duur een vaste plek af te dwingen in FC Twente. En het is natuurlijk het doel om het EK in Estland te halen met Oranje O17. Daar strijden we deze maand voor. En dat we dit bij Quick doen, dat maakt het voor mij extra speciaal", besluit Oude Elberink.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand