Oud-jeugdtrainer Brugts: "Huilen als ze verloor of te weinig scoorde"

Esmee Brugts tegen Brazilië
Esmee Brugts tegen Brazilië Foto: © Pro Shots

Esmee Brugts debuteerde afgelopen week voor het Nederlands Elftal in de wedstrijd tegen Brazilië. Voormalig jeugdtrainer Toine van den Berg zag Brugts vroeger al uitblinken.

"Ik had het wel een beetje verwacht, dat ze dit jaar of volgend jaar een oproep zou krijgen”, zegt Toine van den Berg, oud-jeugdtrainer van Brugts, in het Algemeen Dagblad. "Ze doet het gewoon goed bij PSV. Ik kon me toen niet voorstellen dat ergens in Nederland een meisje van haar leeftijd beter zou zijn."

"Ze heeft ook nog gekeept", blikt Van den Berg terug. "Ook dat ging haar goed af, zoals alles met sport. Tennissen kon ze ook. Ze was gewoon heel atletisch, sterk en had een verschrikkelijk goed balgevoel. In de F’jes gaf ik de kids altijd huiswerk mee, de truc van de week. Esmee kon die truc aan het einde van de training al. Voor haar moest ik moeilijkere trucs verzinnen. En die liet ze een week later trots zien.

"Ze straalde altijd plezier uit. Dat wilden wij haar ook vooral meegeven, dat ze plezier moet houden in het voetballen, haar acties moet blijven maken. Van huilen als ze verloor of in haar ogen te weinig had gescoord, tot het elftal op sleeptouw nemen met acties. Ze was zo fanatiek dat ze daar ook in geremd moest worden."

Lees meer:
0 reacties