Oud-hockeyster Lammers vol lof: "Zij laat zien dat dromen uitkomen"

Kim Lammers
Kim Lammers Foto: © Pro Shots

Ajax leverde woensdagavond een wereldprestatie door haar UEFA Women's Champions League-debuut te bekronen en Paris Saint-Germain met 2-0 te verslaan. Daphne Koster was ongekend trots, zag Kim Lammers.

De oud-hockeyster was samen met Koster in de Johan Cruijff ArenA om de wedstrijd te bekijken. "Haar gezicht straalde trots uit, een glimlach die diep vanbinnen was ontstaan. Wellicht zag ik zelfs een glinstering van ontroering in haar ogen", schrijft Lammers in haar column in Haarlems Dagblad. "Tijdens de wedstrijd hadden we een paar keer contact. Trots vertelde ze hoe ze streed voor gelijke kansen en de groei van vrouwenvoetbal. Ajax won met 2-0. Daphne kon haar geluk niet op."

Lammers vroeg de manager vrouwenvoetbal of ze het niet liever zelf als speelster had meegemaakt. "Haar antwoord raakte me: ’Het is misschien nog wel mooier dat ik aan dit proces een bijdrage heb mogen leveren’. Daphne laat zien dat dromen uitkomen", aldus Lammers. "Daphne weet het zeker: over vijf jaar spelen de vrouwen ook in een uitverkochte ArenA."

Lees meer:
0 reacties