'Organisatie van WK 2027 is een logische stap na het EK 2017''

Maandag maakte de KNVB bekend dat het samen met de Belgische en Duitse voetbalbond het WK van 2027 wil organiseren. Fresia Cousiño Arias is blij met het bid: ze spreekt over een nieuwe stip aan de horizon.

"Het is een volgende logische stap na het EK. Ik ben heel blij dat dit weer een stip aan de horizon is. Het is wel iets wat zeg maar een beetje nodig is om het vrouwenvoetbal in die ontwikkeling te houden", zegt Cousiño Arias in de uitzending bij Jinek.

In 2015 deed Oranje voor het eerst mee aan een WK, twee jaar laten wonnen de Leeuwinnen het EK in eigen land en in 2019 werd de ploeg tweede op het WK in Frankrijk. "Dat is allemaal heel goed qua prestaties, maar zeker voor jonge meiden is het goed om die ambitie daarna nog te hebben."

"Eigenlijk, van het team van Oranje wat er nu is, zitten er echt wel wat meiden tussen die er over zeven jaar nog wel kunnen zijn. Het is wel een gouden team wat er de afgelopen jaren bij Oranje is geweest. Het team waar heel Nederland kennis mee heeft gemaakt. Na de Olympische Spelen, die hopelijk volgend jaar zijn, zal er zeker door geselecteerd moeten worden en komt er een nieuwe generatie aan. Dan is 2027 wel echt een heel mooi iets om naar toe te leven voor de jongere generatie", aldus de presentatrice van FOX Sports.

Lees meer:
0 reacties