"Oranjevrouwen knuffelden met Jan en alleman op de tribunes"

Jackie Groenen in actie tegen Zweden
Jackie Groenen in actie tegen Zweden Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen openden het EK met een 1-1 gelijkspel tegen Zweden. Sari van Veenendaal en Aniek Nouwen vielen geblesseerd uit en tot overmaat van ramp testte Jackie Groenen positief op corona.

Jackie Groenen zit sinds gisteren in isolatie vanwege de positieve test. De uitblinker tegen Zweden zit in isolatie tot ze klachtenvrij is en negatief test. Speelsters worden alleen bij klachten getest, maar de KNVB scherpte wel de maatregelen aan. Zo worden de hotelinterviews online gehouden voor schrijvende media.

"Opvallend blijft natuurlijk dat de Oranjevrouwen na afloop van het duel met Zweden met Jan en alleman knuffelden op de met ruim 21.000 toeschouwers gevulde tribunes", schrijft Tim Reedijk in het Algemeen Dagblad. "Volgens de bond was dat niet de bedoeling, maar is dat 'ertussendoor geglipt."

Op dat soort contactmomenten wordt er de komende dagen extra gelet, aangezien speelsters en media af en toe boven op elkaar zaten. Daarnaast is het ook nog onduidelijk wat de besmetting van Groenen voor de rest van de selectie betekent. Onduidelijk is nog of het bij een individueel geval van besmetting blijft. Daarnaast kan de middenveldster pas met een negatieve test weer een rol spelen op het EK.

De OranjeLeeuwinnen vieren een feestje

OranjeLeeuwinnen winnen voor 50.00 (!) keer je inzet!

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdagavond in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Als nieuwe speler krijg je nu maar liefst 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Nederland op Frankrijk! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand