Samenvatting: OranjeLeeuwinnen boeken nipte zege op Noorwegen

De OranjeLeeuwinnen hebben zich dinsdag enigszins gerevancheerd na de nederlaag op bezoek bij Italië. In Breda werd Noorwegen met 1-0 verslagen, al was het spel wederom niet denderend.

Andries Jonker voerde voor het duel in het Rat Verlegh Stadion enkele wijzigingen door. Hij koos voor een 4-3-3-systeem, met basisplaatsen voor Kerstin Casparij en Romée Leuchter. Het leek een positief effect te hebben voor Oranje: al na zeven minuten viel de 1-0. Lineth Beerensteyn kreeg de bal van Daniëlle van de Donk en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak.

De Leeuwinnen kregen daarna nog wat kansjes, via onder meer Beerensteyn en Leuchter. Zodoende bleef het bij die ene treffer. Na de pauze zakte Oranje weg. Noorwegen kwam goed uit de kleedkamer en zette de ploeg van Jonker goed onder druk. Celin Bizet Ildhusøy trof met een fraaie poging Lize Kop op haar weg.

Oranje creëerde af en toe wel wat, zoals in minuut 74. Invalster Katja Snoeijs stuurde Beerensteyn weg, maar de aanvalster trof het zijnet. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Noorwegen een enorme mogelijkheid op de 1-1. Guro Reiten schoot tegen Dominique Janssen aan.

In de blessuretijd leken de Leeuwinnen op weg naar de 2-0, maar de aanval werd slecht uitgespeeld door Beerensteyn en Snoeijs. Laatstgenoemde ramde de bal in het zijnet. Daardoor bleef het chaotisch, maar Oranje trok de zege over de streep. Doordat Finland eerder op de dinsdagavond van Italië won, staan nu alle ploegen in de poule op drie punten.

OranjeLeeuwinnen 1-0 Noorwegen
6' 1-0
Lineth Beerensteyn

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Kop, Casparij, Dijkstra, Spitse, Janssen, Pelova, Van de Donk, Egurrola, Beerensteyn (90+' Jansen), Leuchter (63' Snoeijs), Brugts (63' Grant)

Opstelling Noorwegen: Fiskerstrand, T. Hansen, Harviken, Bergsvand, Bjelde, Sævik (69' Terland), Engen, Naalsund, Reiten, Haug (88' Tandberg), Bizet Ildhusøy (70' Haavi)

Lees meer:
0 reacties